• Zápis detí do 1. ročníka pre šk. rok 2024/2025

          • 27. 2. 2024
          • Oznamujeme rodičom, že zápis detí do 1. ročníka sa uskutoční 9.4.2024 od 13,00 do 16,00 v 1.A a v 1.B triede. K zápisu si rodičia prinesú rodný list dieťaťa k nahliadnutiu.

            Zápis bude prebiehať s osobnou účasťou detí a rodičov. Zapísané budú deti narodené od 1. septembra 2017 do 31. augusta 2018. 

            Prosíme rodičov, aby do 25.3.2024 vyplnili elektronickú prihlášku na stránke školy.

            Elektronickú prihlášku rodičia vyplnia aj v prípade, ak majú záujem o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole (bývalý odklad školskej dochádzky), čo uvedú v prihláške. Osobného zápisu sa môžu ale nemusia zúčastniť. 

            Potrebné dokumenty, podpisy a rozhodnutia sa budú riešiť po zápise. Rodičia budú včas informovaní. Bližšie informácie o podpisovaní dokumentov k zápisu nájdete tu. Rozhodnutia o prijatí sa budú posielať rodičom aj cez eschránky, v prípade ak ju máte aktivovanú, vypíšte v prihláške jej číslo. 

            Pre rodičov budúcich prvákov pripravujeme otvorené ukážkové hodiny. Uskutočnia sa 14.3.2024 o 7,45 v 1.A a v 1.B triede. Po skončení sa bude konať stretnutie s predpokladanými učiteľkami 1. ročníka a vedením školy, kde bude priestor pre otázky rodičov. Po stretnutí si rodičia budú môcť pozrieť priestory školy. Srdečne vás už teraz pozývame.

          • Uchádzame sa o 2% dane

          • 29. 2. 2024
          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, zamestnanci, podnikatelia, firmy, priatelia školy! 

            Naša škola sa uchádza prostredníctvom rodičovského združenia o 2% z daní, ktoré by jej pomohli zabezpečiť ďalšiu modernizáciu priestorov, nákup učebných pomôcok a tým skvalitniť podmienky pre vzdelávanie detí. Vaše 2% (vás nestoja nič, inak by ste ich odviedli štátu) pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech žiakov. Využite možnosť rozhodnúť sa a podporte vzdelávanie v našej škole. Vopred ďakujeme aj za šírenie tejto našej prosby medzi svojimi príbuznými, priateľmi, podnikateľmi a firmami, na ktoré máte kontakt. 

            Základné údaje pre vypísanie vyhlásenia alebo daňového priznania sú:
            Názov: Rodičovské združenie pri Základnej škole, Školská 14, Bošany
            IČO: 42273421

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% z daní, pripravili sme pre vás viac informácií a stručný návod, ako na to. Môžete použiť aj predvyplnené tlačivo.

          • Testovanie 9

          • 27. 2. 2024
          • Dňa 20.3.2024 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka pod názvom Testovanie 9. Základé informácie nájdete na stránke bsah (nucem.sk)

          • Kultúrny zážitok v Slovenskom národnom divadle

          • 18. 2. 2024
          • Piatok 16. februára 2024 bol veľmi príjemným takmer jarným dňom, ktorý strávili ôsmaci a niekoľkí deviataci v Bratislave.
            Navštívili Expozíciu dejín hlavného mesta v Starej radnici na Primaciálnom námestí.  Žiaci mali možnosť preskúmať autentické historické priestory Starej radnice, ktoré kedysi používala mestská rada. Dozvedeli sa viac o práci mestských radných a mestských richtárov, o tom, akým spôsobom boli volení, ale aj o tom, ako sa riešili spory medzi obyvateľstvom. Z výšky radničnej veže sa žiaci mohli pokochať krásnymi výhľadmi na historickú časť hlavného mesta.
            Program ďalej pokračoval návštevou Galérie optických ilúzií v Bratislave, kde sa prostredníctvom rôznych optických javov mohli ocitnúť uprostred tajomnej džungle, v dlani obrovského King Konga, na vrchole majestátneho Grand Canyonu, či v bubline pod hladinou temného mora... Urobili si množstvo samostatných a kolektívnych záberov a tiež si užili veľa zábavy.
            Čerešničkou celého programu bola večerná návšteva predstavenia baletu Slovenského národného divadla pod názvom „Popoluška“.  Dej klasickej rozprávky pozná každý, avšak baletné prevedenie vyjadrené bez jediného slova, prostredníctvom ladných pohybov všetkých účinkujúcich, bol celkom iný zážitok. V troch dejstvách sa na scéne predviedli krásne scenérie javiska, množstvo ľahučkých ligotavých kostýmov a predovšetkým excelentné výkony baletných profesionálov z rôznych európskych baletných scén.
            Vážnosť návštevy tejto významnej kultúrnej inštitúcie nášho národa umocnil príjemný pohľad na naše krásne oblečené dievčatá vo večerných šatôčkach a chlapcov v elegantných košeliach. Veríme, že si celodenný program pred začiatkom jarných prázdnin v našom hlavnom meste príjemne užili.

          • Jazykový lupienok 2024

          • 10. 2. 2024
          • Po prvý raz sme sa na našej škole rozhodli zapojiť do súťaže v druhom cudzom jazyku Jazykový lupienok 2024.
            V nemeckom jazyku súťažili žiačky: Adelka Bočkayová, 8.A, Veronika Duranziová, 8.B a Janka Vlčková, 8.B, v ruskom jazyku: Emka Richtáriková, 8.A, Lujzička Bíla, 8.A, Tamarka Husárová, 8.B a Emka Ferenčíková, 8.B.
            Ich úlohou bolo vytvoriť jazykový herbár, ktorý obsahoval 3 vylisované rastliny. O každej rastline bolo treba v zvolenom cudzom jazyku napísať tri botanické informácie a o každej tiež zložiť tri veršíky. Úloha to vôbec nebola ľahká. Celý herbár bolo treba pekne výtvarne dotvoriť a doplniť kresbami.
            Prvý úspech nás potešil už v decembri, keď všetky naše dievčatá postúpili zo základného kola do celoslovenského finále. Na konci januára prišla skvelá správa, že všetky práce v nemeckom aj v ruskom jazyku sa v celoslovenskom kole umiestnili na krásnom 2. mieste.
            Milo nás však prekvapilo a potešilo, že v každej kategórii bolo udelené ešte jedno špeciálne ocenenie za najkrajší veršík. Obe získali naše žiačky. V kategórii v nemeckom jazyku ho získala Veronika Duranziová a v kategórii v ruskom jazyku ho získala Tamarka Husárová.
            Všetkým dievčatám srdečne gratulujeme!


              

          • Najrýchlejší automechanik

          • 8. 2. 2024
          • Sláva víťazom, česť porazeným. Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Týmto by sme mohli označiť dnešný priebeh súťaže v Partizánskom. Dňa 8.2.2024 na SOŠ J.A.Baťu súťažili naši deviataci s ďalšími deviatimi základnými školami z Trenčianskeho kraja. Prvou disciplínou bola mechanická zručnosť - vymeniť predné a zadné koleso auta správne a za čo najkratší čas, v druhej disciplíne museli riadiť auto na ovládanie po náročnej trase s rôznymi prekážkami a v poslednej disciplíne mali vedomostný kvíz o autách. Súťažili ako prví v poradí a to nebolo jednoduché. Napriek tomu preukázali svoje zručnosti a vedomosti. Nepochybne získali touto súťažou novú skúsenosť. Okrem toho stihli aj Mestskej televízii v Partizánskom poskytnúť rozhovor. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Prihlásenie

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje