• Zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024

          • 24. 2. 2023
          • Oznamujeme rodičom, že zápis detí do 1. ročníka sa uskutoční 4.4.2023 od 13,00 do 16,00 v 4.B triede. K zápisu si rodičia prinesú rodný list dieťaťa k nahliadnutiu.

            Zápis bude prebiehať s osobnou účasťou detí a rodičov. Zapísané budú deti narodené od 1. septembra 2016 do 31. augusta 2017. 

            Prosíme rodičov, aby do 23.3.2023 vyplnili elektronickú prihlášku na stránke školy.

            Elektronickú prihlášku rodičia vyplnia aj v prípade, ak majú záujem o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole (bývalý odklad školskej dochádzky), čo uvedú v prihláške. Osobného zápisu sa môžu ale nemusia zúčastniť. 

            Potrebné dokumenty, podpisy a rozhodnutia sa budú riešiť po zápise. Rodičia budú včas informovaní. Bližšie informácie o podpisovaní dokumentov k zápisu nájdete tu. Rozhodnutia o prijatí sa budú posielať rodičom aj cez eschránky, v prípade ak ju máte aktivovanú, vypíšte v prihláške jej číslo. 

            Pre rodičov budúcich prvákov pripravujeme otvorené ukážkové hodiny. Uskutočnia sa 21.3.2023 o 7,45 v 4.A a v 4.B triede. Po skončení sa bude konať stretnutie s predpokladanými učiteľkami 1. ročníka a vedením školy, kde bude priestor pre otázky rodičov. Po stretnutí si rodičia budú môcť pozrieť priestory školy. Srdečne vás už teraz pozývame.

        • Fašiangy, Turíce...
          • Fašiangy, Turíce...

          • 21. 2. 2023
          • Tradíciou býva, že každý rok vo februári v našej škole oslávime Fašiangy, ktoré sú plné zábavy, smiechu a radosti. Naši malí prváčikovia a tretiaci sa nevedeli dočkať, kedy si budú môcť obliecť svoje obľúbené masky. Každé dievčatko chcelo byť princeznou a chlapci boli oblečení zase  za svojich vysnívaných super hrdinov. Karneval sme mali už od rána. Deti prichádzali v maskách a trieda sa premenila na rozprávkovú krajinu. Pripravili sme rôzne súťaživé hry a balónový tanec. Po škole chodil aj fašiangový sprievod, ktorý vošiel k pani riaditeľke a do kuchyne. Potešili pekným pásmom a hlavne spevom a hrou na harmoniku. Vykoledovali si rôzne dobrotky. Bol to deň plný radosti a zábavy, preto si fašiangové tradície budeme  zachovávať aj naďalej. Touto cestou chceme poďakovať šikovným mamičkám a babičkám za výborné fánky, šišky a koláčiky.

          • Testovanie 9

          • 21. 2. 2023
          • Oznamujeme rodičom, žiakom a zamestnancom školy, že dňa 22.3.2023 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka. Bližšie informácie nájdete tu: základné informácie

        • Snehuliakovo
          • Snehuliakovo

          • 20. 2. 2023
          • Keďže sme sa v našich končinách tento rok netešili z veľkej nádielky snehu, rozhodli sa deti z ŠKD urobiť svojich snehuliakov z materiálov, ktoré sú im k dispozícii. Výsledkom sú klasickí „fešáci“ s gombíkmi a šálom okolo krku. Na chodbe sme mohli vidieť snehuliakov vyrobených z polystyrénu, toaletného papiera, papierového taniera, PET fliaš, či nakreslených na dreve, papieri, alebo aj na stene. Deti sa veľmi tešili z ich výroby a na chodbe sa cítili ako v ako v krajine Snehuliakovo.

          • Workshopy Post Bellum

          • 16. 2. 2023
          • Od 6. do 17. februára prebiehalo v našej škole zážitkové vyučovanie žiakov prostredníctvom workshopov organizácie Post Bellum.

            Žiaci 9. A a 9. B sa na workshope s názvom Školská slávnosť 89/90 dozvedeli zaujímavé informácie o dobe, ktorú zažili ich rodičia alebo starí rodičia. Vyskúšali si, čo všetko bolo vtedy súčasťou vyučovania, naučili sa viazať pioniersku šatku a skúsili si, aké to je nacvičovať pionierske aktivity.

            V 7. A a 7. B sa žiaci zúčastnili workshopu Rozhodovanie, ktorý sa týkal témy domova, migrácie a života ľudí, ktorí sa vo svojej vlasti necítia bezpečne a musia odísť do krajiny, kde sa cítia sami a nepochopení. Spoznali osudy ľudí a vyskúšali si aj založenie vlastnej politickej strany a tvorbu programu.

            Posledné workshopy s názvom Deň, kedy sa mlčalo, ktoré v našej škole boli realizované, prebiehali vo 8. A a 8. B. Tu sa žiaci dozvedeli o histórii kolektivizácie a znárodňovania. Prostredníctvom hrania rolí si vyskúšali život ľudí, ktorí pracujú a bývajú na slovenskom vidieku, stretávajú sa s priateľmi a majú rôzne životné osudy.

            Vďaka úžasnej práci lektorov z Post Bellum žiaci prežili zaujímavé vyučovacie hodiny a zistili, aké náročné je nežiť v demokratickej spoločnosti. Napriek tomu sa im všetko, čo sa naučili a dozvedeli, veľmi páčilo. Najviac ich bavilo hranie rolí, kde mohli využiť svoju fantáziu a prispieť aj niečím vtipným.

            Ďakujeme lektorom za krásne hodiny s našimi žiakmi a už teraz sa tešíme na ďalšiu úžasnú spoluprácu!

            A na záver ešte jedna pekná správa. Naša škola získala od organizácie Post Bellum sponzorský dar: Predplatné časopisu Príbehy 20. storočia pre tento rok. Ďakujeme!

          • Uchádzame sa o 2% z daní

          • 16. 2. 2023
          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, zamestnanci, podnikatelia, firmy, priatelia školy! 

            Naša škola sa uchádza prostredníctvom rodičovského združenia o 2% z daní, ktoré by jej pomohli zabezpečiť ďalšiu modernizáciu priestorov, nákup učebných pomôcok a tým skvalitniť podmienky pre vzdelávanie detí. Vaše 2% (vás nestoja nič, inak by ste ich odviedli štátu) pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech žiakov. Využite možnosť rozhodnúť o vašich 2% a podporte vzdelávanie v našej škole. Vopred ďakujeme aj za šírenie tejto našej prosby o 2% medzi svojimi príbuznými, priateľmi, podnikateľmi a firmami, na ktoré máte kontakt. 

            Základné údaje pre vypísanie vyhlásenia alebo daňového priznania sú:
            Názov: Rodičovské združenie pri Základnej škole, Školská 14, Bošany
            IČO: 42273421

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% z daní, pripravili sme pre vás viac informácií a stručný návod, ako na to. Zamestnanci môžu použiť aj predvyplnené tlačivo (v prílohe) a spolu s potvrdením o zaplatení dane, ktoré si vyžiadajú u svojho zamestnávateľa ho odovzdajú na daňový úrad respt. do ZŠ Bošany, kde vám s vyplnením vyhlásenia z prílohy pomôžeme.

          • Sopečné erupcie na hodine geografie

          • 14. 2. 2023
          • Dnešné hodiny geografie boli pre žiakov 5. ročníka mimoriadne úspešné. Na predchádzajúcej hodine jednotlivé skupinky dokončili svoje plastelínové, papierové, sadrové, či betónové modely sopiek a dnes nasledovala prezentácia ich práce a získaných poznatkov. Všetci dokázali správne opísať postup a spôsob, ako dochádza k erupcii sopiek na Zemi. Väčšina skupín si pripravila aj praktickú ukážku, pri ktorej nám zo sopiek skutočne vytekala láva.  Finále projektu "Sopky" sa nám vydarilo na 100%.

          • Hygienické opatrenia v škole

          • 7. 2. 2023
          • Vážení rodičia,

            verili by ste, že väčšina našich žiakov si nevie umyť ruky po WC a spláchnuť? Dokonca v prietoroch WC žiaci rozhadzujú papier, upchávajú množstvom vhodeného papiera WC či chodia na toalety s jedlom. V triedach papierové utierky určené na ruky používajú na smrkanie, pretože nemajú vlastné vreckovky. Áno, je to tak. Napriek neustálemu upozorňovaniu zo strany učiteľov sa situácia nelepší. Potrebujeme vašu spoluprácu. Poučte svoje deti o správaní na toaletách a skontrolujte im hygienické potreby do školy. Vzhľadom k neúnosnej spotrebe papiera pristupujeme k nasledovným opatreniam:

            1. Papierové utierky do tried sa budú dávať len prvý deň v mesiaci. 
            2. Papierové utierky na WC sa budú dávať 1 krát za 2 týždne
            3. Toaletný papier na WC sa bude dávať 1 krát za týždeň
            4. Žiak je povinný mať so sebou hygienické vreckovky.
            5. Odporúčame návrat k osobným hygienickým vreckám žiakov (uterák, hygienické vreckovky, toaletný papier)
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Prihlásenie

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje